torstai 18. helmikuuta 2016

Pöytyän kakku

Pitkästä aikaa kerkiää tännekki kirjoitella! On ollut kiireistä arkea, menoa sinne ja tänne, pikku flunssakin on keritty koko perheen voimin kärsiä. Mutta tänään tuli tunne että nyt tää äiti on terapian tarpeessa! Nimittäin taikinaterapian ja tuloksena uunissa paistuu Pöytyän kakku! Se on mun toinen suosikki kahvikakku, heti taatelikakun jälkeen! Sain ohjeen äidiltäni joka taasen on saanut ohjeen ystävättäreltään!


PÖYTYÄN KAKKU
3 munaa
3kpp sokeria
1kpp sulatettua voita
1kpp kermaviiliä tai vastaavaa (esim kerma, ranskankerma, maustamatonjugurtti)
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl soodaa
3kpp vehnäjauhoja

☆Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon vuorotellen voisulan sekä kermaviilin kanssa. Voitele ja jauhota kakkuvuoka korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista uuninalatasolla 200°C/n.1h

Todella helppoa ja hyvä kahvikakku!

2 kommenttia:

  1. Hei . Nuo kupit elikkä ilm kahvikupillinen ? elikkä deseissä varmaan 1 dl

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Juu esim kahvikuppi, itse ajattelen että se on deseissä 1,5dl mutta ei sillä niin väliä kunhan vaan määrä on sama kaikissa!

      Poista