tiistai 23. helmikuuta 2016

Munakasrulla

Löytyi jääkaapista ylipäiväys jauheliha ja muniakin oli kertynyt läjä, nyt kun kanat on taas alkaneet munimaan! Hetken pohdinnan jälkeen silmääni osui pakastimen ovessa olevan munakasrullan ohje! Munakasrulla on hyvä välipala, iltapala, suolainen kahvitarjottava tai vaikka lounas jos sitä nauttii muutaman siivun tuoreen salaatin kanssa!

-Kannattaa laittaa ensin täyte muhimaan ja sitten vasta pohja uuniin. Näin saa täyte hetken olla ennen levitystä ja pohja kestää rullaamisen paremmin ollessaan vielä lämmin.

MUNAKASRULLA POHJA
5 munaa
5dl maitoa
2dl jauhoja
0,5tl leivinjauhetta
suolaa ja muita mausteita mielensä mukaan
 esim. valkopippuri, jauhettupaprika, persilja...

☆Vatkaa munat ja maito kulhossa sekaisin. Sekoita kuivat keskenään ja kippaa munamaitoon, sekoita tasaiseksi. Kaada korkeareunaiselle uunipellille jossa leivinpaperi. Paista 200°C/20min uunin keskitasolla.


Täytteeksi tälläkertaa tuli siis jauhelihatäyte. Väliinhän voi loihtia ihan mieleisensä täytteen, kasvis, tonnikala, kinkku, vain mielikuvitus ja kaappien varustukset ovat rajana! Ainut vaatimut että täytteen on oltava suht sakeaa, eikä saa olla liian irtonaista, että se kestää rullan välissä ja leikatut siivut kestää kasassa.

JAUHELIHATÄYTE
400g jauhelihaa
2 sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
1dl kermaa
1prk herkkusieniä
paprikaa
tomaattipyrettä
auramurua
mausteita

☆Pilko sipulit, paprika, valkosipuli ja herkkusienet. Kuullota pannussa tilkassa öljyä. Lisää jauheliha. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää tomaattipyrettä, auramurut, kerma ja mausta mielesimukaan. Itse käytin suolaa, jauhelihamaustetta, jauhettua paprikaa, viispippuria ja oreganoa. Anna hautua ja saostua kannen alla miedolla lämmöllä n15min. 

☆Kun molemmat ovat valmiita kumoa munakaspelti ympäri toiselle pellille kuten kääretortun pohja. Levitä täyte tasaisesti. Rullaa leivinpaperin avulla kuten kääretorttukin. Levitä päälle juustoraastetta. Paista vielä 200°C/10min uunin keskitasolla. Anna hetki vetäytyä ja jäähtyä niin on helpompi leikata, pysyy paremmin koossa.

 

2 kommenttia:

  1. voihan nälkä ja täytyy itsekin kokeilla joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä helppo tehdä ja hyvää! Tosi kiva tapa hävittää jääkaappiin jääneitä jämiä! Ja meillä uppoaa kaikille, niin miehelle kuin lapsiillekkin :)

      Poista